Het fenomeen ‘showrooming’, het gebruik van de mobiele telefoon in een fysieke winkel om te kijken of een product online goedkoper is, krijgt vanaf vandaag in Nederland een online variant: ‘Webrooming’.

Webrooming van Voradius laat consumenten tijdens het winkelen op sites zoals Bol.com direct zien of een product ook in een fysieke winkel in de buurt te koop is en tegen welke prijs.

Onderzoek toont aan dat circa 70% van de consumenten tijdens het winkelen wel eens de mobiele telefoon gebruiken om meer informatie over een product te vinden. In een deel van deze gevallen koopt de consument uiteindelijk bij de online concurrent en niet in de winkel. Voradius heeft nu een tool voor de Google Chrome browser ontwikkeld die consumenten het omgekeerde laat doen bij een bezoek aan een webwinkel. Voradius vertelt de gebruiker waar het product dat online wordt bekeken bij winkels in de buurt te koop is waardoor het product direct kan worden opgehaald en de lokale winkeliers worden gesteund. Om in de resultaten te worden getoond, dienen de fysieke winkels zich wel bij Voradius aan te melden.

“Op dit moment heeft Voradius vooral informatie van elektronica producten. In de komende maanden gaan we daar andere productgroepen zoals speelgoed, huishoudelijke artikelen en boeken aan toevoegen. Zoek je bijvoorbeeld op Bol.com naar een ‘Alecto babyfoon’ dan toont de Voradius extensie dat de babyfoon ook om de hoek bij de BCC, Kijkshop en Mediamarkt winkel te koop is. Uiteindelijk moet de consument bij elke online aankoop gemakkelijk de afweging kunnen maken of het product via een webshop wordt bezorgd of het direct in de buurt wordt afgehaald” zo stelt Martijn Jansen van Voradius. “Op deze manier zullen online- en offline commerce steeds meer door elkaar heen gaan lopen”.

Voradius is afgelopen jaar in Nederland gelanceerd. Voradius is de zoekmachine om producten bij fysieke winkels te vinden en reserveren. Voradius weet wat waar te koop is en in steeds meer gevallen of het product op voorraad is in de winkel. Inmiddels zoekt Voradius door bijna 200.000 producten bij 15.000 winkels in Nederland. Het platform groeit continue doordat nieuwe winkels zich aanmelden. De Google Chrome extensie is te downloaden vanuit de Chrome web store en via www.voradius.nl/extensie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>